Bra mat för hundar

Alla vill vi väl att våra bästa vänner får bra mat som kan hålla dem friska. Det vill säga våra fyrbenta vänner. Hundar lever mycket längre nu än förr eftersom vi människor sköter om dem. Innan hundar blev tama husdjur så hade de mycket kortare förväntad livslängd.

I och med den ökade livslängden så ökar också vanligheten för sjukdomar och ålderskrämpor hos våra vovvar. Då är det extra viktigt att de får mat som gör dem gott. Vi måste anpassa maten till hundens individuella egenskaper. En valp ska till exempel inte ha samma mat som en vuxen hund.

Bra val på nätet

Det finns många bra butiker på nätet där du kan köpa rätt mat till din pälskling. Läs mer online om olika slags kost och kosttillskott. På nätet hittar du mat som är anpassat till olika omständigheter. Till exempel mat för lågaktiva/högaktiva hundar, mat till hundar i olika åldrar och mer därtill.

Du hittar även hälsosamt hundgodis och kosttillskott som är anpassat för hundar. Visst, vovven kanske vill ha en sockerbit när du ändå ger en till din häst, men få hundar mår bra av socker. Om de vill ha något sött så är det bättre att koka en morot och mosa ner i deras vanliga foder. Det brukar alltid gå hem.