Katten på hästgården

Det är inte ovanligt att man ser katter springa omkring på hästgårdar. Bondkatten är den vanligaste då den inte kostar lika mycket som en raskatt. Även om dessa skulle kunna passa på en hästgård. Bondkattens uppgift på en hästgård är att jaga möss och den klarar sig själv den största av tiden.

Självklart så gäller det att man ser till så att den har tillgång till någonstans att sova och vila upp sig. De trivs inne hos hästarna där det oftast är varm och skönt året om. Vill man så kan man ta en titt hos supercat.se som säljer produkter för alla typer av katter. Kanske ni kan ställa in en kattkoja i stallet där era katter kan känna sig trygga och säkra.

Se till att katterna får mänsklig kontakt så de inte blir folkskygga. Det är mysigt att kunna plocka upp en katt som bor i stallet så de får känna kärlek från sin husse och matte. Även om katterna aldrig är inne i bostadshuset så är det en fördel att ni kan hantera dessa om så skulle behövas. Det kan vara att katten måste in till veterinär för undersökning och annat. Se till att vänja katten med mänsklig beröring.

Det finns många katter som bor på katthem i olika delar. Så om ni funderar på att skaffa katt till er hästgård så kolla upp med ett katthem först. Det kommer in regelbundet katter utan hem till dessa katthem och tillsammans så kan vi hjälpa till så att i alla fall några av dessa får ett kärleksfullt hem.